Handla våra historiska kartor

Nu kan du beställa Allmogens Almanacka 2020

Många har frågat och undrat om det kommer någon almanacka för nästa år. Klart det gör! Nu finns den att beställa i butiken, Allmogens almanacka 2020!

Som man sagt åtminstone sedan 1700-talet så finns det två saker i livet vi kan vara säkra på att inte slippa undan; döden och tvångsbeskattning. Ännu ett år har passerat. Ännu ett år står för dörren. Tiden väntar inte på någon.

Det påminns man om inte minst när man bläddrar genom nästa års upplaga av Allmogens Almanacka, där man dag för dag hittar påminnelser om minnesvärda händelser och personer från vår svenska och nordiska historia.

Allmogens Almanacka Juli

Almanackan ger dig också stenkoll på datumen för alla våra traditionella nordiska högtider och många av våra käraste folkfester, såsom Stångaspelen på Gotland, Hälsingehambon och Sikfesten i Kukkola.

En rad efterfrågade förbättringar har gjorts i år, som framför allt gör den mer användbar som en almanacka för verklighetens folk; arbetare, knegare, fäder, mödrar. Rutorna är nu betydligt större med mer plats för egna anteckningar. Också datumen är större och röda dagar har rödmarkerats. Kvar finns självklart visdomen från Bondepraktikan anno 1875, den hittar man nu ovanför dagarna.

Att få klart den här almanackan brukar bli något av ett stressmoment för mig vid vinterns början, men idag var den faktiskt färdig hela 4 dagar tidigare än förra året. Så det går åt rätt håll! Min högst subjektiva åsikt är att Allmogens Almanacka är Sveriges mest ambitiösa och meningsfulla almanacka, och den blir bättre för varje år som går.

Almanackan börjar skickas ut från slutet av november, så du kommer ha den i händerna i god tid innan jul om du vill ge bort en almanacka (eller två!) i julklapp.

Förra året kostade den 299 kr + 69 kr frakt. I år är priset 349 kr, men numera får du också fri frakt så i slutändan blir den 20 kr billigare än förra året. Bra deal! Köper du 3 eller fler almanackor får du dessutom 10% rabatt på hela köpet. Köper du almanackor till hela släkten (8 eller fler) får du hela 30% rabatt. Ärade medlemmar får som vanligt 30% rabatt på alla varor i butiken oavsett antal, det gäller även almanackan.

Beställ din Allmogens Almanacka 2020 här

Prenumerera på YouTube:


Om du uppskattar Allmogens oberoende arbete med att skildra vår fina svenska historia och nordiska kultur så är du välkommen att handla något fint i butiken eller stödja oss med en frivillig gåva. Tack på förhand!

Stöd Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Stöd Allmogens genom att bli medlem
Stöd Allmogens i ditt testamente

Populärt