Testamente, arv och minnesgåva

1949: Kvinna bär två barn på nyslagen åker i Vårgårda, Västergötland. Foto: KW Gullers / Nordiska museet (CC BY-NC-ND)

Gör en kulturgärning långt bortom din bortgång

När du testamenterar en gåva eller skänker en minnesgåva till förmån för Allmogens kan du vara säker på att din gåva blir till glädje för vårt svenska och nordiska kulturarv, vår historia och våra efterkommande i många år framöver.

Så fungerar det

Allmogens kan genom testamente ta emot exempelvis kontantbelopp, värdepapper, fastigheter, bostadsrätter och lös egendom. Oavsett vad din gåva består av kan du vara säker på att den kommer att bidra till vårt arbete med att bevara och levandegöra kunskapen om vår svenska historia, vårt nordiska kulturarv, vårt traditionella hantverk och våra ännu högst levande traditioner.

Testamenten till Allmogens skrivs till

Allmogens Norden AB
Brynge 130
89395 Sidensjö
Orgnr 559236-8053

Att tänka på

Det finns vissa formella krav att uppfylla när du skriver ditt testamente. Testamentet ska vara skriftligt, daterat och undertecknat samt bevittnat av två samtidigt närvarande personer. Vittnena får inte vara släkt med dig och inte heller vara omnämnda som mottagare i testamentet. Du kan ladda ner en juridiskt giltig testamentesmall med ytterligare instruktioner här.

Minnesgåvor

Med en minnesgåva kan du hedra minnet av en närstående. För att skänka en minnesgåva sätter du in ditt bidrag på Allmogens BankGiro: 5437-8823 eller Swish: 123 258 97 29 och anger namnet på den du vill hedra. Du kan själv ladda ner och skriva ut minnesbladet eller kontakta Daniel på epost: daniel@allmogens.se, så skickar han det till dig.

Se minnesgåvor här

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta Daniel om du har frågor kring testamente eller minnesgåvor. Antingen på telefon 0706569042 eller epost daniel@allmogens.se.