Handla våra historiska kartor

Vinn en 228 år gammal karta i Allmogens första giveaway!

Featured Video Play Icon

Vad sägs som att hänga en 228 år gammal karta på väggen? I Allmogens allra första giveaway kan du vinna en unik, 228 år gammal karta över södra Sverige.

Det här exemplaret som du kan vinna trycktes 1792, samma år som ”teaterkungen” Gustav III mördades på en maskeradbal på operan i Stockholm. Från Gävle i norr ända ned till Skåne i söder visar kartan det gamla landsvägsnätet som det såg ut i slutet av 1700-talet. Kartan, som är monterad på textilduk, ropades in av Allmogens på auktion hos Auktionshuset Kolonn i Sundbyberg. Två till vinnare vinner dessutom varsitt nytryck av kartan.

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att gå till utlottningen och anmäla dig med din email till vårt kostnadsfria nyhetsbrev, som du lär gilla om du uppskattar svensk historia och vårt kulturarv. Du kan så klart alltid avanmäla dig när som helst om du tycker Allmogens artiklar och annat innehåll inte håller måttet!

Bakgrundsmusiken i videon står spelmannen Erik Svansbo för och är en Slängpolska efter Byss-Kalle, Älvkarleby. Följ Erik på YouTube för mer folkmusik!

Prenumerera på YouTube:


Om du uppskattar Allmogens oberoende arbete med att skildra vår fina svenska historia och nordiska kultur så är du välkommen att handla något fint i butiken eller stödja oss med en frivillig gåva. Tack på förhand!

Stöd Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Stöd Allmogens genom att bli medlem
Stöd Allmogens i ditt testamente

Populärt