Bårby slot

Bårby slot
Foto: Marcus Budde (CC BY)

Fornborgen Bårby borg på södra Öland i Mörbylånga socken byggdes under folkvandringstiden under 400-700-talen och användes fram till 1600-talet.

Bårby borg är en av Ölands 20 kända fornborgar, och den enda som utnyttjar en naturlig bergbrant i befästningen. Fornborgen är 150 meter i diameter och består av en stenvall i formen av en halvcirkel.

Bårby borg var bebodd under folkvandringstiden och senare under medeltiden, precis som två andra fornborgar på Öland, Eketorp och Gråborg. Ända fram till 1600-talet användes borgen i försvaret mot pirater från Baltikum.

Det mest betydande fyndet vid utgrävningar som gjorts är ett guldmynt präglat åt den bysantiska kejsaren Justinus I som regerade mellan 518 och 527.

Sådan kommer du dertil

Koordinater: Breddegrad 56.5022182 | Længdegrad 16.425784

Se flere interessante steder at besøge på Historisk kort.

Abonnér på YouTube:


Hvis du sætter pris på Allmogens uafhængigt arbejde for at skildre vores fine svenske historie og nordiske kultur, er du velkommen til at købe noget lækkert i butikken eller støtte os med en frivillig donation. På forhånd tak!

Støtte Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Støtte Allmogens af tilmeld dig
Støtte Allmogens i dit testamente

 

Historiske kort over Öland

Vores vægkort er omhyggeligt restaurerede, århundredgamle kort, som genoptrykkes i Ångermanland på mat, aldersbestandigt premiumpapir i museumskvalitet. 1% af indtægterne går direkte tilbage til kulturarven!

Populære steder