Handla våra historiska kartor

Radio bubb.la om Projekt Moberg

Dela på FacebookDela på WhatsAppDela på TelegramDela på TwitterVi känner oss hedrade att Radio Bubb.la tog sig tid idag att prata om vårt projekt. Bortsett från att Boris anser att Projekt Moberg är ett ”vänsterprojekt” är det här en träffande beskrivning av Projekt Moberg. Vi menar att Projekt Moberg, och allmogens historia, går långt bortom […]

Vi känner oss hedrade att Radio Bubb.la tog sig tid idag att prata om vårt projekt. Bortsett från att Boris anser att Projekt Moberg är ett ”vänsterprojekt” är det här en träffande beskrivning av Projekt Moberg.

Vi menar att Projekt Moberg, och allmogens historia, går långt bortom ”höger” och ”vänster”.

Istället för att tänka höger och vänster tänk allmoge mot politisk överhet eller, som Vilhelm Moberg skrev, de kontrollerade mot de kontrollerande.

Skiljelinjen genom historien går inte mellan höger och vänster. Den går mellan den stora grupp människor som bara vill leva sina liv i fred och frihet (allmogen) och den lilla överhet som med tvång och våld vill dominera över andra (banditer, kungar, påvar, politiker, m.m.).

Våldet är skiljelinjen.

Det är den fredliga och decentraliserade allmogens historia, seder och sägner som vi vill återuppväcka och åter sätta fokus på.

Prenumerera på YouTube:


Om du uppskattar Allmogens oberoende arbete med att skildra vår fina svenska historia och nordiska kultur så är du välkommen att handla något fint i butiken eller stödja oss med en frivillig gåva. Tack på förhand!

Stöd Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Stöd Allmogens genom att bli medlem
Stöd Allmogens i ditt testamente

Populärt