Radio bubb.la om Projekt Moberg

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/234572699″ params=”visual=true&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /] Vi känner oss hedrade att Radio Bubb.la tog sig tid idag att prata om vårt projekt. Bortsett från att Boris anser att Projekt Moberg är ett ”vänsterprojekt” är det här en träffande beskrivning av Projekt Moberg. Vi menar att Projekt Moberg, och allmogens historia, går långt bortom ”höger” […]
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/234572699″ params=”visual=true&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Vi känner oss hedrade att Radio Bubb.la tog sig tid idag att prata om vårt projekt. Bortsett från att Boris anser att Projekt Moberg är ett ”vänsterprojekt” är det här en träffande beskrivning av Projekt Moberg.

Vi menar att Projekt Moberg, och allmogens historia, går långt bortom ”höger” och ”vänster”.

Istället för att tänka höger och vänster tänk allmoge mot politisk överhet eller, som Vilhelm Moberg skrev, de kontrollerade mot de kontrollerande.

Skiljelinjen genom historien går inte mellan höger och vänster. Den går mellan den stora grupp människor som bara vill leva sina liv i fred och frihet (allmogen) och den lilla överhet som med tvång och våld vill dominera över andra (banditer, kungar, påvar, politiker, m.m.).

Våldet är skiljelinjen.

Det är den fredliga och decentraliserade allmogens historia, seder och sägner som vi vill återuppväcka och åter sätta fokus på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Testa Allmogens nyhetsbrev!

Jag vet, jag vet. "Pop-ups" är inte okej. Men just det är poängen: internet är en rörig plats men Allmogen manar till eftertanke. Så varför inte ge det lite tid för reflektion? Varje söndagmorgon kl 06.00 får du ett mail med alla veckans intressanta artiklar från mig, Daniel Sjöberg, direkt till din inbox. Vad säger du?

Du har anmält dig!