Handla våra historiska kartor

Projekt Moberg blir Projekt Allmogen

Projekt Allmogen

Dela på FacebookDela på WhatsAppDela på TelegramDela på TwitterLänge har jag funderat på framtiden för Projekt Moberg. Länge har jag velat fram och tillbaka över det här beslutet. Men nu är det klart. Projektet har samma syfte som när det startade – att helt fritt från statlig påverkan bevara och lyfta fram den nordiska allmogens […]

Länge har jag funderat på framtiden för Projekt Moberg. Länge har jag velat fram och tillbaka över det här beslutet. Men nu är det klart.

Projektet har samma syfte som när det startade – att helt fritt från statlig påverkan bevara och lyfta fram den nordiska allmogens frihetliga historia och rika kulturarv, och att i Vilhelm Mobergs anda stå upp för det som är rätt och riktigt. Men projektet drivs från och med igår under ett nytt namn.

Projekt Moberg har blivit Projekt Allmogen, eller kort och gott ALLMOGEN.

Varför namnbytet?

Jag har drivit Projekt Moberg sen slutet av 2015, i runda slängar i ett och ett halvt år. Under den här tiden har jag lärt känna många trevliga människor ur allmogen där det gemensamma intresset är vår historia, med särskild tyngdpunkt på vår frihetliga historia. Med många delar jag också en uppskattning för vårt vackra kulturarv och vår levande kultur.

Samtidigt har det under den här tiden vuxit fram ambitioner att göra projektet till något mer än nåt jag bara pysslar med på fritiden de få, korta stunder jag kan undvara mellan gårdsarbete och familjestunder. Att sätta mat på bordet för familjen kommer först. Att spendera tid med familjen kommer på andra plats. Projekt Moberg, förlåt – Projekt Allmogen – kommer tyvärr rätt långt ner på listan. Men det vill jag ändra på.

Det är de här ambitionerna att vilja åstadkomma mer som lett fram till namnbytet. Att driva ett litet idéellt projekt som bär namnet efter en så framstående person som Vilhelm Moberg är en sak, men att göra verklighet av mina ambitioner – med de finansiella resurser det kräver – är något helt annat.

Efter samråd med Vilhelm Mobergs ättlingar i veckan kom vi fram till att det var enklast att jag helt enkelt bytte namn på projektet, så undviker vi en del juridiska gråzoner som jag inte gärna vistas i.

Det krävdes inte mycket betänketid innan projektet hade fått ett nytt namn. Projekt Allmogen. Ingenting kommer att förändras med projektet förutom namnet och hemsidan – som du nu hittar på Allmogen.org.

Jag kommer fortsätta att lyfta fram den nordiska allmogens frihetliga historia och vårt vackra kulturarv.

Jag kommer än mer att lyfta fram Vilhelm Mobergs oförtröttliga kamp för sanning och rättvisa.

Jag kommer också inom de närmaste veckorna be om stöd från allmogen – från dig – för att ge statens och överhetens historieskrivning konkurrens på allvar.

Tillsammans har vi makten att inte bara återupptäcka våra förfäders historia – utan också att skriva vår egen. Allmogen lever än.

Prenumerera på YouTube:


Om du uppskattar Allmogens oberoende arbete med att skildra vår fina svenska historia och nordiska kultur så är du välkommen att handla något fint i butiken eller stödja oss med en frivillig gåva. Tack på förhand!

Stöd Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Stöd Allmogens genom att bli medlem
Stöd Allmogens i ditt testamente

Populärt

En tanke om “Projekt Moberg blir Projekt Allmogen

  1. Pingback: radio bubb.la – 11/6 – radio bubb.la

Kommentarsfältet är stängt.