Køb vores historiske kort

Radio bubb.la om Projekt Moberg

Del på FacebookDel på WhatsAppDel på TelegramDel på X (Twitter)Vi känner oss hedrade att Radio Bubb.la tog sig tid idag att prata om vårt projekt. Bortsett från att Boris anser att Projekt Moberg är ett ”vänsterprojekt” är det här en träffande beskrivning av Projekt Moberg. Vi menar […]

Vi känner oss hedrade att Radio Bubb.la tog sig tid idag att prata om vårt projekt. Bortsett från att Boris anser att Projekt Moberg är ett ”vänsterprojekt” är det här en träffande beskrivning av Projekt Moberg.

Vi menar att Projekt Moberg, och allmogens historia, går långt bortom ”höger” och ”vänster”.

Istället för att tänka höger och vänster tänk allmoge mot politisk överhet eller, som Vilhelm Moberg skrev, de kontrollerade mot de kontrollerande.

Skiljelinjen genom historien går inte mellan höger och vänster. Den går mellan den stora grupp människor som bara vill leva sina liv i fred och frihet (allmogen) och den lilla överhet som med tvång och våld vill dominera över andra (banditer, kungar, påvar, politiker, m.m.).

Våldet är skiljelinjen.

Det är den fredliga och decentraliserade allmogens historia, seder och sägner som vi vill återuppväcka och åter sätta fokus på.

Abonnér på YouTube:


Hvis du sætter pris på Allmogens uafhængigt arbejde for at skildre vores fine svenske historie og nordiske kultur, er du velkommen til at købe noget lækkert i butikken eller støtte os med en frivillig donation. På forhånd tak!

Støtte Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Støtte Allmogens af tilmeld dig
Støtte Allmogens i dit testamente

Populære