Handla våra historiska kartor

Carta Marina i specialutgåva – nu större än någonsin

Featured Video Play Icon

Nu kan du köpa den klassiska gamla kartan Carta Marina från 1500-talet i storformat, hela ~120×175 cm.

Carta Marina är den tidigaste någorlunda korrekta kartan över Norden och Baltikum. Kartans upphovsman, Olaus Magnus (1490–1557), som var bror till Sveriges siste katolske ärkebiskop Johannes Magnus, lade ner tolv års arbete på kartan innan den trycktes i Venedig år 1539.

Kartan på 70×100 cm som du länge kunnat köpa av Allmogens är den andra upplagan av kartan som publicerades av Antonio Lafreri år 1572, sedan färglagd för hand under samma tidsperiod. I den andra upplagan utgick Antonio från Olaus Magnus original som var 125×170 cm och ritade om alla detaljer från grunden för att göra kartan mer anpassat för mindre format. Nu ges den utgåvan ut i en ny, större storlek som närmar sig originalformatet, ca 120×175 cm.

Varje krona från försäljningen av den här specialutgåvan kommer gå till att uppgradera Allmogens videoutrustning inför 2020. Dags att skrota den 8 år gamla kameran, nu tar vi klivet in i en högre liga så att det blir många fler videos producerade snabbare, bättre och med högre kvalitet.

Köp specialutgåvan här.

Prenumerera på YouTube:


Om du uppskattar Allmogens oberoende arbete med att skildra vår fina svenska historia och nordiska kultur så är du välkommen att handla något fint i butiken eller stödja oss med en frivillig gåva. Tack på förhand!

Stöd Allmogens via Swish: 123 258 97 29
Stöd Allmogens genom att bli medlem
Stöd Allmogens i ditt testamente

Populärt

Ska vi höras på Söndag?

Få nyhetsbrevet varje söndagmorgon med veckans artiklar om svensk historia och nordisk kultur. Gratis!

Perfekt! Kolla inkorgen och bekräfta din anmälan så är det klart sen!