Allmogens almanacka 2019 ute nu!

Allmogens almanacka 2019

Många har skrivit in och frågat om det kommer ges ut någon Allmogens almanacka för det kommande året. Jag kan med glädje svara: Ja, det kommer det! Du kan nu beställa almanackan i butiken för leverans i god tid innan jul.

I Allmogens almanacka 2019 hittar du för varje månad ett utvalt foto ur arkiven som visar glimtar ur den svenska allmogens liv genom säsongerna. Bilderna är tagna från 1800-talets slut till mitten av 1900-talet, exempelvis bilden för februari månad som är tagen år 1919 vid Billsjö järnbruk i Dalarna:

  • Facebook
  • Twitter

Almanackan påminner dig också dag för dag om viktiga händelser ur vår historia och om allmogens traditionella högtider och minnesdagar, och innehåller gammal visdom från 1875 års upplaga av Bondepraktikan.

  • Facebook
  • Twitter

Förra året sålde den lilla upplagan almanackor slut innan jul. I år har jag beställt en något större upplaga, men om du vill vara säker på att få tag på en rekommenderar jag dig att beställa snarast. Almanackan skickas ut från början av december till er som beställer nu, för leverans i god tid innan jul.

Som vanligt går överskottet av all försäljning uteslutande till att förbättra och utöka Allmogens arbete med att hålla kunskapen om vår historia och vårt kulturarv vid liv.

Jag har stora planer inför 2019 som jag tror ni kommer att uppskatta, och försäljningen av almanackan bidrar till att de planerna kan bli verklighet. Det går förstås också utmärkt att donera eller bli medlem om du vill bli en av Allmogens sanna vänner, då får du dessutom 30% rabatt på almanackan!

Här beställer du almanackan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Testa Allmogens nyhetsbrev!

Jag vet, jag vet. "Pop-ups" är inte okej. Men just det är poängen: internet är en rörig plats men Allmogen manar till eftertanke. Så varför inte ge det lite tid för reflektion? Varje söndagmorgon kl 06.00 får du ett mail med alla veckans intressanta artiklar från mig, Daniel Sjöberg, direkt till din inbox. Vad säger du?

Du har anmält dig!