1913: Unika videoklipp från Stockholm – nu i färg

Featured Video Play Icon

Året är 1913, ett år innan det stora kriget bröt ut och förändrade världen. Framtidstron är påtaglig på Stockholms gator. Nu kan du njuta av 6 minuter unika, gamla videoklipp från Stockholm i färg.

Titta på ansiktena, kläderna, rörelserna, barnen. Vad ser du? Mer än något annat så tycker jag mig se framtidstro i människorna. Glada, nyfikna svenskar med raka ryggar som bär huvudet högt. Arbetsamma människor som under 1900-talets början lade grunden för Sveriges välstånd. Människor vi har mycket att tacka för.

DeOldify, som filmklippen är färglagda med, är en öppen och gratis mjukvara för att färglägga och restaurera gamla foton och videos som är baserad på “deep learning”. Om du sitter på egna gamla svartvita foton eller filmklipp kan du testa DeOldify själv här.

6 tankar om “1913: Unika videoklipp från Stockholm – nu i färg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Testa Allmogens nyhetsbrev!

Testa Allmogens nyhetsbrev!

Jag vet, jag vet. "Pop-ups" är inte okej. Men just det är poängen: internet är en rörig plats men vi på Allmogens manar till eftertanke. Så varför inte ge det lite tid för reflektion? Varje söndagmorgon får du ett mail med alla veckans intressanta artiklar från mig, Daniel Sjöberg, direkt till din inbox. Vad säger du?

Medgivande: Det är helt okej att Allmogens kontaktar mig via email med spännande nyheter, uppdateringar och erbjudanden.

Du har anmält dig!